Τι μυστικά κρύβει η Ανταρκτική;

Τι μυστικά κρύβει η Ανταρκτική;

Προς το παρόν μελετούν από κοινού με ξένους συναδέλφους τους τη γεωλογία της φυσικής δεξαμενής και του ίδιου του παγετώνα, κάτω από τον οποίο είναι κρυμμένη η λίμνη αυτή. Από ένα πηγάδι τεσσάρων χιλιομέτρων οι επιστήμονες προς το παρόν αντλούν μόνο πάγο, καθότι το νερό, μέχρι να μεταγγιστεί από τη λίμνη παγώνει. Η ανάλυση των δειγμάτων, που έχουν προκύψει, έδειξε ότι στον πάγο δεν υπάρχουν μικροοργανισμοί.

Όμως οι Ρώσοι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι στα βάθη της λίμνης υπάρχει ζωή, καθόσον η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλότερη εκεί. Τώρα είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί μια νέα τεχνολογία άντλησης του νερού, ώστε να είναι «ζωντανό» όταν ανυψώνεται στην επιφάνεια. Μόνο τότε θα καταστεί δυνατό να εξαχθούν μικροβιολογικά συμπεράσματα. Αυτό, όμως, δεν θα συμβεί νωρίτερα από δύο χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή η μέση ετήσια θερμοκρασία στον σταθμό Vostok της Ανταρκτικής φθάνει τους μείον 58 βαθμούς. Και σ’ αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να ανυψωθεί σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το νερό, κατά τρόπο ώστε να μην παγώσει.

Στην ομάδα της ρωσικής αποστολής στη λίμνη Βοστόκ εργάζονται και ξένοι. Για παράδειγμα, τώρα ένας επιστήμονας από τη Γερμανία μελετά το σύστημα της άμπωτης και της παλίρροιας της λίμνης κάτω από τους πάγους. Για τους Ρώσους είναι σημαντικό ώστε συνάδελφοί τους από το εξωτερικό να λάβουν επίσης μέρος στην ερευνά τους. Τα αποτελέσματα των κοινών μελετών είναι κατά κανόνα πιο ακριβή, επεσήμανε ο υποδιευθυντής του Επιστημονικού-Ερευνητικού Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής Αλεξάντρ Ντανίλοφ: «Ήμασταν πάντοτε οι κύριοι ερευνητές της λίμνης, αλλά σε διαφορετικά στάδια μας βοηθούσαν επιστήμονες από άλλες χώρες. Στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των ερευνών του πυρήνα, για παράδειγμα, μας βοηθούν οι Γάλλοι. Όταν οι αναλύσεις γίνονται και από εμάς και σε εργαστήρια του εξωτερικού, η εμπιστοσύνη στα αποτελέσματά τους είναι απόλυτη.»

Η διάτρηση του πάγου πάνω από τη λίμνη Βοστόκ διήρκεσε περισσότερο από 40 χρόνια. Μόλις τον περασμένο χειμώνα, οι Ρώσοι επιστήμονες κατόρθωσαν να διεισδύσουν στην κρυμμένη κάτω από πάχος ανταρκτικού πάγου τεσσάρων χιλιομέτρων λίμνη Βοστόκ.

Όταν άρχισαν οι γεωτρήσεις, κανείς ακόμη δεν είχε σκεφτεί ότι θα καταστεί δυνατό να φτάσουμε ως τα ύδατα της μεγαλύτερης στην ήπειρο λίμνης κάτω από πάγους. Αλλά και οι στόχοι ήταν τότε διαφορετικοί, αφηγείται ένας από τους επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στην Ανταρκτική Βιατσεσλάφ Μαρτιάνοφ: «Αρχικώς άλλος ήταν ο στόχος της γεώτρησης: να μελετηθούν οι κλιματικές αλλαγές. Έπρεπε να συλλέξουμε δείγματα από τον παχύ πάγο του παγετώνα, ώστε να αναλύσουμε τις κλιματικές αλλαγές των τελευταίων εκατό χιλιάδων ετών. Το Γεωλογικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης ανέπτυξε μέθοδο, που επιτρέπει με ακρίβεια, σπιθαμή προς σπιθαμή, να συλλεχθούν δείγματα από τον πάχους σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων παγετώνα. Αρχικώς για τη λίμνη δεν ήταν σχεδόν τίποτε γνωστό.»

Τώρα το καλοκαίρι στην Ανταρκτική και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας δεν πέφτει χαμηλότερα των μείον σαράντα. Αλλά ήδη μετά από ένα μήνα οι εργασίες ενδέχεται να διακοπούν λόγω της ενίσχυσης του παγετού. Οι Ρώσοι επιστήμονες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το Μάιο επιβαίνοντας στο επιστημονικό-ερευνητικό πλοίο «Aκαδημαϊκός Φιόντοροφ». Τα δείγματα πάγου από τη λίμνη Βοστόκ, που θα μεταφέρει, θα αναλυθούν στα εργαστήρια της Αγίας Πετρούπολης.

ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τι μυστήρια κρύβει η λίμνη Βοστόκ;

Ρώσοι ερευνητές έλαβαν τα πρώτα δείγματα πάγου από τα νερά της αρχαίας λίμνης Βοστόκ… η οποία βρίσκεται στην Ανταρκτική σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων (από 3700 έως 4200 μέτρα) κάτω από στρώμα πάγου. Οι επιστήμονες πιστεύουν, πως αυτός ο πάγος μπορεί να έχει ιδιαίτερες φυσικές ιδιότητες..

.

Η λίμνη Βοστόκ θεωρείται ως η μεγαλύτερη μεταξύ των εκατοντάδων λιμνών που εντοπίζονται κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής. Η έκτασή της, η οποία ξεπερνά τις 15 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ελαφρώς μικρότερη από την μεγαλύτερη λίμνη της Ευρώπης Λάντογκα.
Για αρκετά εκατομμύρια χρόνια η λίμνη Βοστόκ ήταν απομονωμένη από την γήινη ατμόσφαιρα. Στις 10 Ιανουαρίου τα μέλη της ρωσικής ανταρκτικής αποστολής έλαβαν το πρώτο δείγμα πάγου από την λίμνη.
Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν ποιες είναι ακριβώς οι ιδιότητες του πάγου από την λίμνη. Στα μέσα Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη θα επιστρέψει από την Ανταρκτική το επιστημονικό ερευνητικό σκάφος «Ακαντέμικ Φιόντοροφ» («Ακαδημαϊκός Φιόντοροφ»), στο οποίο βρίσκονται τα δείγματα που έχουν ληφθεί. Αφηγείται ο Βαλέρι Λουκίν, επικεφαλής της ανταρκτικής αποστολής του Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής:
– Τα δείγματα αυτά θα πάνε σε εργαστήρια για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις. Κανείς στον κόσμο δεν είχε πάρει δείγματα νερού από την λίμνη Βοστόκ. Εμείς λαμβάνουμε αυτά τα δείγματα, όμως σε κατεψυγμένη μορφή. Εάν ανακαλύψουμε σε αυτά κάποιους μικροοργανισμούς, τότε μπορεί να έχουμε κάποια νέα στοιχεία για κάποιους άλλους νόμους της εξέλιξης. Διότι οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί βρίσκονται εκεί σε ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο δεν εντοπίζεται πουθενά αλλού στον πλανήτη μας.
Η ανάλυση του πάγου μπορεί να αποφέρει ασυνήθιστα αποτελέσματα και θα επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πίσω στο παρελθόν της Γης. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν, ότι η εξέταση των δειγμάτων θα επιτρέψει να γίνουν κάποιοι συσχετισμοί με την ιστορία της εξέλιξης ακόμη και σε άλλους πλανήτες, τονίζει η Ταμάρα Χόντζερ, αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής του Λιμνολογικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με παράρτημα στη Σιβηρία:
– Η μελέτη παρόμοιων λιμνών ευρισκόμενων κάτω από τον πάγο μπορεί να συγκριθεί με αυτό που υπάρχει στον Άρη. Υποθέτουν, ότι στον Άρη υπάρχουν στρώματα πάγου και σε αυτόν τον πλανήτη έχουν ανακαλύψει κάποια μόρια νερού. Δηλαδή η λίμνη κάτω από το στρώμα πάγου θα βοηθήσει να οικοδομήσουμε υποθέσεις σχετικά με την πορεία της γένεσης της ζωής σε άλλους πλανήτες του Ηλιακού συστήματος.
Η ανάλυση του νερού μπορεί να βρει την απάντηση σε ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα, το οποίο αφορά τους αρχαίους μικροοργανισμούς, που υπήρχαν κάποτε στον πλανήτη μας.
Η Ανταρκτική παραμένει γεμάτη μυστήρια. Οι Ρώσοι επιστήμονες πλησιάζουν στην αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει η μεγαλύτερη λίμνη κάτω από το στρώμα πάγου Βοστόκ. Το κύριο πράγμα σήμερα είναι να μην μολυνθεί το μήκους δυο μέτρων δείγμα από το διαφανή πάγο της λίμνης και να μεταφερθεί στη Ρωσία. Το επόμενο βήμα ανήκει στους επιστήμονες.
ΠΗΓΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Τι Ανακάλυψαν στην Ανταρκτική που μας Κρύβουν; (video)

Τι Ανακάλυψαν στην Ανταρκτική που μας Κρύβουν;

Η λίμνη Βοσκόκ, τα παράδοξα, η χρονοπύλη και η Κούφια Γη

Το θέμα της λίμνης Βοστοκ αποκτάει τεράστιες διαστάσεις όταν γίνουν διάφοροι συνδυασμοί γεγονότων και υποθέσεων, οι οποίοι εξελίχθηκαν από ένα απλό επιστημονικό ενδιαφέρον σε μία ακόμα νέα συνωμοσία.

Αρχικά μάθαμε πως κάποιοι Ρώσοι επιστήμονες κατά την διάρκεια της αποστολής τους στην Ανταρκτική, στην λίμνη Βοστόκ, ανακάλυψαν κάτι σοβαρό ενώ στην συνέχεια η επικοινωνία διακόπηκε.

Αυτή η ανακοίνωση έστρεψε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όλων επάνω τους.

Στην συνέχεια μάθαμε πως η επικοινωνία επανήλθε και μάλιστα, πως αυτό που ανακάλυψαν, μέσω μίας ειδικής κάμερας τοποθετημένης στο τρυπάνι που βυθιζόταν στον πάγο, ήταν κάτι που έμοιαζε με «χρυσή σβάστικα». Έ

πεσαν με τα μούτρα, λοιπόν, στο συγκεκριμένο σημείο και σκάβοντας με το τρυπάνι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, εντόπισαν ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρίνισαν τι ακριβώς ήταν.

Αυτά τα δύο ήταν, προφανώς, το «κάτι σοβαρό» που είχαν ανακαλύψει.

Σε αυτό το σημείο, αν και κρατήθηκε μία μεγάλη μυστικότητα, έχει διαρρεύσει –ίσως όχι τυχαία– ότι εντοπίστηκαν στα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογων με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένους πλανήτες, όπως ο Άρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος. (Τελικά παραδέχονται ή όχι πως υπάρχουν τα οποιαδήποτε ίχνη εξωγήινης ζωής σε αυτά τα σημεία;)

Τα υπονοούμενα που αφήνουν οι διάφοροι επιστήμονες δεν αφήνουν αμφιβολίες πως αναφέρονται σε εξωγήινες μορφές ζωής από τις οποίες, ίσως, να προέκυψε η ανθρωπότητα…

βοστοκ

Αυτή η «ανακάλυψη» φαίνεται εντελώς παράδοξη αφού παράλληλα οι ανακοινώσεις λένε πως οι επιστήμονες σταμάτησαν την γεώτρηση του πάγου και δεν έφτασαν στο νερό της λίμνης, λόγω καιρικών συνθηκών και θα συνεχίζονταν μερικούς μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, λόγω του «καλοκαιριού» της περιοχής.

Μάλιστα, ανάλογα με το ποια πληροφορία διαβάζουμε, άλλη λέει ότι έφτασαν μόλις 20 μέτρα πριν την ολική διάνοιξη, άλλος στα 13 ή 15 μέτρα, άλλη στα 5 μέτρα. Μα, είναι δυνατόν να «δουλεύουν» τόσα χρόνια σε αυτή την αποστολή και να την εγκαταλείπουν στα 5 μέτρα ή έστω στα 20 μέτρα;

Κι από την άλλη: ποια δείγματα έφτασαν στην Ρωσία; Σύμφωνα με τα παραπάνω ποτέ δεν «άγγιξαν» τα νερά της λίμνης αφού οι εργασίες αναβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο.

Ένα άλλο παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως αφού εντόπισαν την «χρυσή σβάστικα» άρχισαν να σκάβουν. Πότε δηλαδή την ανακάλυψαν; Μέσα στις αρχές του 2012; Ή όταν πρωτοξεκίνησε η αποστολή διάτρησης πριν 30 χρόνια, αλλά διακόπηκε κάποια στιγμή; Ή μήπως όταν ξεκίνησε και πάλι το 1999; Διότι, μην μου πείτε, ότι εκεί που κόντευαν, μετά από μία δεκαετία, «είδαν» την σβάστικα και άρχισαν πάλι από την αρχή και σε διάστημα δύο έβδομάδων έφτασαν μόλις στα πέντε μέτρα…

Πιθανότατα οι πληροφορίες και η ενημέρωση που δίνεται σχετικά, μαζί με αυτές που δήθεν διαρρέουν, είναι αντιφατικές, είτε για να αποκρύψουν κάτι πραγματικά σημαντικό είτε για να μας επηρεάσουν σχετικά με κάτι που κάποιοι θέλουν. Εκτός αν οι ανακοινώσεις «εξαπολύονται» με ανακατεμένη χρονική σειρά.

Δεν γνωρίζουμε το μυστήριο της λίμνης Βοστόκ, έτσι, θα ακολουθήσουμε τα ίχνη που δίνει ο Kevin Smith στον David Corso (σύμφωνα με τα τρία βίντεο που ακολουθούν στο τέλος). Η συνέντευξη αυτή έγινε πολύ πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε από τα παραπάνω.

πουτιν

Μας λέει ότι το όλο εγχείρημα στην λίμνη Βοστόκ, ξεκίνησε από την NASA και την JPL που ήθελε να δοκιμάσει μηχανήματα άντλησης νερού από τον Άρη και σκέφτηκαν να τα δοκιμάσουν στην Ανταρκτική. Μας εξηγεί ότι η γεώτρηση δεν έγινε τυχαία σε εκείνο το σημείο. Εκεί υπήρχε μία τεράστια μαγνητική ανωμαλία την οποία ήδη γνώριζαν, το μήκος της οποίας είναι 65 Χ 46 μίλια. Έψαξαν πολύ για να διαπιστώσουν ποιο ήταν το καταλληλότερο σημείο της μαγνητικής ανωμαλίας για να τρυπήσουν. Οι ειδικοί, μάλιστα, γνωρίζουν πως ανάμεσα στον πάγο και το νερό της λίμνης υπάρχει ένα κενό (μισού μιλίου). Πώς τα γνωρίζουν αυτά;

Σύμφωνα πάντα με τον Kevin Smith, το 2005 ανακάλυψαν ένα νησί σε αυτή την λίμνη, σαφώς μικρότερο της λίμνης. Άραγε τι θα ψάχνει η κάμερα που θα κατέβει στο κενό; Άραγε, η κάμερα η οποία δεν θα μπεί μέσα στο νερό, λόγω του κενού που υπάρχει, ψάχνει να «δει» αν υπάρχουν ζώντες οργανισμοί και ποιοι είναι ή πως είναι; Τι θέλουν να δουν; Πως θα δουν μέσα από τα σκοτεινά μαύρα νερά της λίμνης; Μήπως, λοιπόν, η κάμερα στοχεύει στην μελέτη της μαγνητικής ανωμαλίας;

Επιπλέον μας ενημερώνει ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το νερό της λίμνης, αλλά, πώς ξέρουν την ποιότητα του νερού;

Η ανταρκτική εμφανίζεται στον χάρτη του Πιρι Ρέις χωρίς χιόνια, δηλαδή όπως ήταν πριν 14 εκ. χρόνια περίπου. Αυτός ο χάρτης ήταν βασισμένος σε άλλους χάρτες και σε χάρτες του Μ. Αλεξάνδρου. Που σημαίνει ότι αυτός που τους έφτιαξε έζησε, είδε και χαρτογράφησε πριν 14 εκ. χρόνια…

διαγραμμα σκουληκοτρυπας

Μήπως, τελικά, η λίμνη σχετίζεται και με άλλα πράγματα; Σε ένα απόσπασμα ρωσικού ντοκιμαντέρ, σύμφωνα πάντα με τους υπότιτλους, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται στην ανταρκτική ως μία πύλη εισόδου ή εξόδου UFO. Επίσης, ότι στην περιοχή, γενικότερα ή και ειδικότερα, μπορεί να υπάρχει μία χρονοπύλη για κάποιο είδος εξωγήινων άλλων διαστάσεων. Γίνεται λόγος και για μαύρες τρύπες (όχι, όμως, σαν κι αυτές που μας έχουν μάθει ότι ρουφάνε και συνθλίβουν τα πάντα), μάλλον αναφέρονται σε σκουληκότρυπες οι οποίες μπορούν να γίνουν διαμεσολαβητές χωροχρονικών ταξιδιών. Μιλούν και αναφέρονται για τους δύο πόλους (ως διόδους που οδηγούν σε -ή/και συνδέουν- άλλους πλανήτες και αστερισμούς). Μιλούν σαν να αποδέχονται την θεωρία της Κούφιας Γης. Τελευταία, ένα βίντεο από τον MIR, φαίνεται να υποστηρίζει αυτή την θεωρία.

Τέλος, λέγεται, πως όταν έφτασαν τα δείγματα νερού στον Πούτιν, αυτός ρώτησε τον Γιούρι Τρούτνεφ, υπουργό Φυσικών Πόρων και Οικολογίας, αν είχε πιει νερό από το δείγμα. Στην αρνητική απόκριση που έλαβε ο Πρόεδρος ανταπάντησε: «Αυτό θα ήταν όντως περίεργο. Πρώτα ήπιαν το νερό οι δεινόσαυροι και μετά ο Τρούτνεφ».

Το αναφέρω αυτό, γιατί φαίνεται πως ο Πούτιν, μέσα από το κρύο χιούμορ του, φαίνεται να ασπάζεται την θεωρία του Τομ Ριντς, ενός παλαιοντολόγου στο Μουσείο της Βικτόρια στην Αυστραλία, που θεωρεί πως υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν πριν 65 εκ. χρόνια αλλά επέζησαν καταφεύγοντας στο εσωτερικό της Γης, ειδικά στην περιοχή του Νότιου Πόλου. Η ανακάλυψη, το 1987, απολιθωμένων λειψάνων ενός πολικού δεινόσαυρου, στο νότιο άκρο της Πολιτείας της Βικτώρια, γνωστό ως Κόλπος των Δεινοσυαύρων, είναι μία από τις πολλές ενδείξεις που έχει ο παλαιοντολόγος.

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εμμονή που είχαν ο Χίτλερ και οι επιτελείς του με το θέμα της Κούφιας Γης. Ούτε και την θεωρία ότι είχε χτίσει κάποιες βάσεις εκεί, ένα «απόρθητο φρούριο» εκεί.

Ίσως, τελικά, το μυστήριο που περικλείεται στην λίμνη Βοστόκ να σχετίζεται με κάποιο από όλα αυτά ή και με όλα αυτά μαζί.

Δείτε και κάτι που συνέβη το 2012 και υποστηρίζεται ότι μπορούσε να είναι μία αστροπύλη που άνοιξε:

Time Portal Opens Over Antarctica Station? 2012 HD

netnewsgr.gr μέσω master-lista

https://www.diadrastika.com/2016/02/i-limni-voskok-ta-paradoxa-i-chronopyli-ke-i-koufia-gi-video.html#

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.