Νέα Δεδομένα: Η Αιγύπτια βασίλισσα Νεφερτίτη ήταν Λευκή;!

Νέα Δεδομένα:
Η Αιγύπτια βασίλισσα Νεφερτίτη ήταν Λευκή;

Το κεφάλι της Νεφερτίτης που διερευνήθηκε με ανάλυση DNA έδειξε ότι, αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, ότι η Αιγύπτια Βασίλισσα είχε λευκό και όχι σκουρόχρωμο δέρμα.

Όπως είναι γνωστό, το 1898 ανακαλύφθηκε μια καλά διατηρημένη θηλυκή μούμια στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο, όπως σημειώνει η βρετανική «Daily Mail».

Το 2010, με γενετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι αυτή η μούμια ήταν η μητέρα του Φαραώ Τουτγχαμών- η Νεφερτίτη. Είναι η κόρη του Φαραώ Αμενχοτέπε ΙΙΙ και της βασίλισσάς του. Ήταν επίσης, αδελφή και σύζυγος του Ακχαιτόν, ο Φαραώ που εισήγαγε τον Άμμωνα ή τον Ήλιο ως κύριο θεό των Αιγυπτίων.

Η ομορφιά της ήταν επιβλητική στους χρόνους της, σύμφωνα με ιστορικές πηγές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την προτομή της βασίλισσας, αν και το έργο θεωρείται ότι έγινε όσο το δυνατόν καλαίσθητο.

Όταν αναγνώσθηκε το DNA της μούμιας της Νεφερτίτης, αποκαταστάθηκε και η εικόνα της.

Βάσει των δεδομένων αυτών, η γυναίκα είχε λευκό δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ταιριάζουν με εκείνα της προτομής της.

Το λευκό δέρμα της βασίλισσας δίνει νέα στοιχεία των δυναστειών της αρχαίας Αιγύπτου, τα οποία οι επιστήμονες θα διερευνήσουν διεξοδικά.

Σχόλιο diadrastika: Ωστόσο, σύμφωνα με την dailymail.co.uk και την thesun.co.uk, αν και δεν κάνουν σαφή λόγο για το αν το χρώμα της επιδερμίδας προέκυψε μέσω αναλύσεων dna, σημειώνουν ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τα social media, σχετικά με το χρώμα που επιλέχθηκε για να καλύψει το πρόσωπο, σαν αυτό να έγινε επίτηδες.

Στοιχεία από dnes.dir.bg μέσω mikres-ekdoseis.g

https://www.diadrastika.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.