ΕΞΟΧΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ !!!! ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ !!!

Πάνω δεξιά στην φωτογραφία

διακρίνεται η Πυραμίδα του Μάγου, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια των Μάγιας στο Γιουκατάν.

Ακριβώς από κάτω βλέπουμε τα ερείπια του Μινωικού Ιερού στην Ανεμόσπηλια, πάνω στο βουνό Γιούχτας στον νομό Ηρακλείου.

Η περιοχή του Γιουκατάν στο Μεξικό, είναι πασίγνωστη για τα μνημεία που άφησαν οι Μάγιας.

Όπως και στην περίπτωση του Παλατιού των Ελλήνων, στην Oaxaca του Μεξικού, έτσι και στην Γιουκατάν, η αρχιτεκτινική, τα σύμβολα και η ζωγραφική μαρτυρούν την παρουσία των Ελλήνων στην Λατινική Αμερική, πολλούς αιώνες πριν την ανακάλυψή τους από τους Ισπανούς κατακτητές.

Το δε όνομα της περιοχής,

έχει μία ιδιαίτερη ομοιότητα με το όρος Γιούχτας (ή Γιούκτας) της Κρήτης που θεωρούνταν από τους Μινωίτες ως ο τάφος του Διος.

ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥΓΙΟΥΚΑΤΑΝ: ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

dionysoszagreas

Δείτε το Παλάτι των Ελλήνων στην Oaxaca του Μεξικού! (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Αρκετές φορές έχουμε πει ότι η Ελλάδα στο μακρινό παρελθόν βρισκόταν σε όλο τον πλανήτη, σαν ένας παγκόσμιος πολιτισμός.

Διάφορα σκεπτικιστικά κόλπα προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την εκδοχή, παρά την πληθώρα στοιχείων, ενδείξεων αλλά και αποδείξεων. Ας όψεται…

Ένα ακόμα στοιχείο που σώζεται σε πέτρες και δομές, είναι κάποια σύμβολα.

Τα συγκεκριμένα μοτίβα είναι, χωρίς αμφιβολία, τα πιο σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία σε όλη τη Κεντρική Αμερική.

Σίγουρα, ακόμα και σήμερα, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει κανείς με ακρίβεια τον συμβολισμό αυτής της περίτεχνης κατασκευής, δεδομένου ότι τα μοτίβα που βλέπουμε, αποτελούν ένα από τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους τείχους, αυτού του αρχαιολογικού χώρου.

Μελέτες έχουν συσχετίσει πολλά στοιχεία από φιλοσοφικές, υπαρξιακές αλλά και πνευματικές αναζητήσεις του ανθρώπου. Και, πάνω απ ‘όλα, την δυαδικότητα των αντιθέτων, όπως της ζωής και του θανάτου, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία των Zapotec, που ζουν τριγύρω στην Oaxaca αλλά και των Αρχαίων Ελλήνων.

Πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ αρχαίων Ελλήνων και Ινδιάνων θα βρούμε, αν θελήσουμε να ψάξουμε. Συνήθως τα κοινά στοιχεία είναι τα σύμβολα.

Για την περιοχή, αυτά είναι μια «συμβολική διδασκαλία», μία φιλοσοφική σκέψη του Toltecayotl, που μας θυμίζει επανειλημμένα την «βασική τάξη» της ανθρώπινης ύπαρξης και την άμεση σύνδεσή της με τον πνευματικό και υλικό κόσμο.

Αποτελούν ακόμα μία ποικίλα από στοιχεία της ευρείας εμπειρίας και αρχιτεκτονικής γνώσης του προ-ισπανικού πολιτισμού, προκειμένου να διατηρήσουν και να απαθανατίσουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις, τόσο τις πνευματικές όσο και τις υλικές, με βαθιά προσήλωση και σεβασμό της ζωής, του θανάτου, τις φυσικές δυνάμεις και τους θεούς.

Τα σχέδια και τα μοτίβα αυτά, είναι πολύ γνώριμα σε εμάς τους Έλληνες που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αρχαία σύμβολά μας.

Δείτε το Παλάτι των Ελλήνων στην Oaxaca του Μεξικού! (video)

Προέρχονται από μία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων προγόνων μας που, αν μη τι άλλο, δείχνουν πως κάπου πίσω στον χρόνο, ολόκληρος ο πλανήτης είχε σημαντικές επιρροές από εκείνους τους Έλληνες.

Ενδεχομένως, μάλιστα, όλη η Γη να ήταν ένας πολιτισμός, ο Ελληνικός.

Τα αρχιτεκτονικά μοτίβα, δείχνουν αυτή την Ελληνική επιρροή στο κτίριο του Μεξικό, στο video που ακολουθεί.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο που το ονομάζουν El Palacio de las Grecas δηλαδή, «Το παλάτι των Ελλήνων».

Δείτε το video:

Mitla… El Palacio de las Grecas. Oaxaca, México

Αρχαιοελληνικοί Τάφοι στην Oaxaca του Μεξικό (video)

Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη 3 καθέτων ταφικών μνημείων

ηλικίας περίπου 1,100 ετών,

τα οποία βρίσκονταν μέσα σε μια πυραμίδα στην περιοχή Atzompa στην Oaxaca του Μεξικό, προχώρησαν Μεξικανοί Αρχαιολόγοι.

Η τεχνοτροπία των ταφικών μνημείων δεν μοιάζει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε άλλη παρόμοια τεχνοτροπία των πολιτισμών της κεντρικής Αμερικής.

Πιο πολύ τα ευρήματα παρουσιάζουν ομοιότητες με την ελληνική ή αιγυπτιακή τεχνοτροπία και μάλιστα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω, διακρίνουμε το σχήμα Λ που υπάρχει σε μηκυναϊκά μνημεία.

Στην κοιλάδα της Oaxaca άνθισε ο πολιτισμός των Zapotec, με βάση την πόλη του Monte Alban, πριν από τουλάχιστον 2.500 χρόνια.

Σημαντικά στοιχεία αναφορικά με τον πολιτισμό αυτόν είναι τα γήπεδα στα οποία έπαιζαν μπάλα (όπως και οι αρχαίοι Έλληνες) και έχουν διασωθεί, τα καταπληκτικά ταφικά μνημεία που έχουν διατηρηθεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και η ιδιαίτερη παράδοση κατασκευής χρυσών κοσμημάτων.

Αρχαιοελληνικοί Τάφοι στην Oaxaca του Μεξικό (video)

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους Joyce Marcus και Kent Flannery, η διαδικασία ανάπτυξης των οικισμών των Zapotec στην κοιλάδα της Oaxaca είναι παρεμφερής με την διαδικασία ανάπτυξης των συνοικισμών στην αρχαία Ελλάδα.

Ένα άλλο αξιοπερίεργο αντικείμενο που βρήκαν οι αρχαιολόγοι, ήταν ένα ανθρωπόμορφο ομοίωμα αγγείου, στο οποία υπήρχαν ανάγλυφες συλλαβές. Δυο από τις ανάγλυφες συλλαβές σημαίνουν “τρόμος” ή “σεισμός” και 8.

Βέβαια, αυτό που δεν θα περιμέναμε κι όμως υπάρχει είναι ορισμένα αρχαία ελληνικά μοτίβα χαραγμένα πάνω στο ομοίωμα αυτό.

Αρχαιοελληνικοί Τάφοι στην Oaxaca του Μεξικό (video)

Θα μπορούσαν αυτά τα ευρήματα να σημαίνουν ότι ο πολιτισμός των Zapotec είχε δεχθεί κάποια επιρροή από την αρχαία Ελλάδα, κι αν ναι με ποιον τρόπο; Μήπως από κάποιον παλαιότερο πολιτισμό, ο οποίος είχε δεχθεί Έλληνες αποίκους στο απώτατο παρελθόν;

Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε πως και στην βόρεια Αμερική έχουν βρεθεί απομεινάρια ενός αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Τυχαία όλα αυτά ή μήπως επαληθεύονται τα αρχαία ελληνικά κείμενα, τα οποία αναφέρουν την ύπαρξη της ηπείρου της Αμερικής;

Αρχαιοελληνικοί Τάφοι στην Oaxaca του Μεξικό (video)

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η ιστορία χρήζει επισταμένης μελέτης από τους Έλληνες ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές.

eoellas.org

diadrastika.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.