Μεγαλιθικό τείχος στην Ρωσία, δικαιώνει τον Λιακόπουλο;

Τι μας κρύβουν που μόνο ο Λιακόπουλος γνωρίζει;

Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη στο εξωτερικό θεωρία, σύμφωνα με την οποία, στο όρος Shoria στη νότιο Σιβηρία, ανακαλύφθηκε προϊστορικό μεγαλιθικό τείχος από λαξευμένους γρανιτένιους ογκόλιθους.

Σχετικές αναφορές, βρήκαμε σε ρωσικές ιστοσελίδες που κάνουν λόγο για ανθρώπινη κατασκευή ηλικίας 100.000 χρόνων. Αυτό που μας έκανε εντύπωση περισσότερο όμως, είναι πως δεν βρήκαμε καμία σχετική «κατάρριψη» των ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Άρα, έχει δίκιο ο Λιακόπουλος;

Προφανώς όχι. Αυτό που βλέπουμε στις εικόνες, είναι ένα είδος φυσικού σχηματισμού,  γνωστό στους γεωμορφολόγους ως Tor, ή κάστρο koppie ή kopje. Είναι μεγάλοι, «πυργοειδείς» βράχοι. που υψώνονται απότομα σε πολλές κορυφογραμμές ή πλαγιές λόφων.

Προέρχονται από λιωμένο μάγμα που έφτασε στην επιφάνεια της Γης και καθώς ο τετηγμένος βράχος ψύχθηκε σε περίπου 1000 ° C, στερεοποιήθηκε και δημιουργήθηκαν ρωγμές κατά μήκος των κατακόρυφων αρμών. Με τον καιρό οι βράχοι σχιστόλιθου και ψαμμίτη που καλύπτουν τον γρανίτη διαβρώνονταν εκθέτοντας τον γρανίτη. Ο γρανίτης επίσης επεκτάθηκε και σχηματίστηκαν οριζόντιες αρθρώσεις, μερικές φορές με τη βοήθεια γρήγορων εναλλαγών θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα από άλλες τοποθεσίες:

Kit-Mikayi, Κένυα
Dartmoor, Ηνωμένο Βασίλειο
Αλτάι, Ρωσία
Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο
Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο
Heinrichshöhe, Γερμανία

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι το προϊστορικό μεγαλιθικό «τείχος», είναι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών και όχι ανθρώπινη κατασκευή.

Βέβαια, αυτά δεν είναι τα μόνα μεγαλιθικά ευρήματα που κάνουν τους αρχαιολόγους που είναι μισθωτοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια της νέας τάξης να σιωπούν, και ίσως να αισθάνονται ώρες ώρες τύψεις, για το ότι δεν επαναστατούν κατά της κατεστημένης ψευδούς γνώσης, την οποία σιωπηλά αποδέχτηκαν, προκειμένου να πάρουν την θέση τους και βεβαίως να κρατήσουν την καρέκλα τους.

http://www.factchecker.gr/

http://archive.is/xMSlC#selection-6603.0-6603.370

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s