Πάλι ελληνικά στοιχεία βρίσκουν στην Μεγάλη Ελλάδα…

Ένα θραύσμα αθηναϊκού  ερυθρόμορφου αγγείου  του πέμπτου αιώνα π.Χ., με παράσταση του  Ερμή θεού των Ελλήνων και όχι μόνον, όπου  φοράει τα φτερωτά του σανδάλια του, έχει βρεθεί από τους αρχαιολόγους στην Ποσειδωνία ,το  Paestum ,στη νότια Ιταλία.
Είναι απλά ένα από τα πολλά μη αναμενόμενα ευρήματα», δήλωσε ο διευθυντής του Αρχαιολογικού
Πάρκου, Gabriel Zuchtriegel.

… Η ποσότητα και η ποιότητα των δεδομένων από αυτόν τον  προ-ρωμαϊκό οικισμό, που χρονολογείται στην εποχή που χτίστηκαν οι  μεγάλοι ναοί , είναι πολύ σημαντική , εξηγεί ο διευθυντής της  ανασκαφής, που ξεκίνησε στις αρχές του Νοεμβρίου.
Η έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Pastificio Antonio Amato και από το Αρχαιολογικό Πάρκο του Paestum, έχει ως στόχο να ρίξει φως στην καθημερινή ζωή και εγχώριες συνθήκες της ελληνικής πόλεως  κατά τον έκτο και πέμπτο αιώνα π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι έκαναν την ανακάλυψη, ενώ ερευνούν  μια δομή που είναι κατασκευασμένη  από  ογκόλιθους και που πιστεύεται ότι χρονολογείται  από την περίοδο κατά την οποία οι Συβαρίτες  ίδρυσαν τον οικισμό της Ποσειδωνίας (Paestum).

Η Ποσειδωνία στην Μεγάλη Ελλάδα.

Μεγάλη Ελλάδα.(Magna Grecia). Μέρος 1ον

…«Εγώ δεν αρνούμαι ότι η εξεύρεση ενός  ωραίου  αττικού αγγείου δεν είναι μια συγκινητική εμπειρία», λέει ο Zuchtriegel. «Επιβεβαιώνει σίγουρα το υψηλό επίπεδο της ζωής που οι κάτοικοι της Ποσειδωνίας απολαμβάνουν εκείνη την εποχή , κάτι που επίσης διακρίνεται από τη δομή στην οποία βρέθηκε το θραύσμα, που μοιάζει με ένα παλάτι πάνω από ένα σπίτι, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, όπως ο ναός της Αθηνάς και του «Τάφου του Δύτη  »…..
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s