Χιόνι που δεν λιώνει και καίγεται;

mx32d69Από παλιά είχαν κυκλοφορήσει εξ Αμερικής κάποια βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχνε κάποιοι να κάνουν ένα περίεργο πείραμα με το χιόνι:

Το έκαναν μπάλα, το έβαζαν πάνω από μια φλόγακι αυτό αντί να αρχίζει να λιώνει και να στάζει, όχι μόνο να μαυρίζει σε χρόνο μηδέν, αλλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα εκείνων που έπαιρναν το βίντεο, η μπάλα χιονιού βρωμοκοπούσε κάτι σαν καμένο πλαστικό. Δεν έδωσα και πολύ σημασία, ώσπου με το φετινό χιονιά, βροχή οι αναρτήσεις στα social media με παρόμοιο πείραμα.

Έτσι αποφάσισα να το κάνω κι εγώ. Πήρα από το χιόνι που έχει πέσει πλούσια εδώ στη Μακρινίτσα, από το πάνω πάνω και καθαρό, το έκανα λίγο πιο σφιχτή μάζα και το έβαλα πάνω από τη φλόγα ενός αναπτήρα. Ιδού το παράλογο αποτέλεσμα: (update στο τέλος του άρθρου μια ώρα μετά)

Επίσης μου έστειλαν καιτο βίντεο που ανέβασε Βολιώτης στο facebook, ο οποίος έκανε ακριβώς το ίδιο πείραμα και αναρωτιέται τι στο καλό συμβαίνει στην ατμόσφαιρα (κάντε κλικ στην κάτω εικόνα):

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100011320098080%2Fvideos%2F351210151932985%2F&show_text=0&width=400

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι επιστήμονας, ένα απλό σχολείο να έχεις πάει θα ξέρεις ότι το χιόνι είναι παγωμένο νερό, δηλαδή Η2Ο το οποίο ούτε καίγεται, ούτε βρωμάει κάτι ανάμεσα σε πετρέλαιο ή πλαστικό. Έτσι κι αλλιώς, το πλαστικό από πετρέλαιο είναι φτιαγμένο.

Σίγουρα το θέμα δεν θα μείνει έτσι, θα ζητηθούν εξηγήσεις από ειδικούς, ενώ ποσότητα χιονιού θα πάει για χημική ανάλυση μόλις μας το επιτρέψει ο καιρός.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί περιέχουν βαρέα μέταλλα σε νανομορφή (για τον ιονισμό της ατμόσφαιρας ώστε να ενεργοποιούνται τα διάφορα ραντάρ και στρατιωτικά οπλικά συστήματα τύπου HAARP) αλλά και είναι εμπλουτισμένοι και με διάφορα πολυμερή ώστε να παραμένουν περισσότερη ώρα στην ατμόσφαιρα.

Χιόνι που δεν λιώνει και βρωμάει; Μην μου πείτε ότι προέρχεται από το περιβάλλον, γιατί εκτός του ότι χιονίζει μέρες τώρα, μένω και στο Πήλιο, στο βουνό ψηλά εκεί που λέγεται Μακρινίτσα!

Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό:

!!! Update 3:40

Μια ώρα μετά, το κομματάκι χιονιού που άφησα στο πήλινο κι έλιωσε μόνο του, άφησε μαύρα υπολείμματα, προφανέστατα τα κομμάτια που πριν είχαν μαυρίσει. Το θέμα δεν θα μείνει έτσι, όποτε έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε

http://nea.allnewz.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s