Κίνα: Φώτισαν ψυχροπολεμικό καταφύγιο και το «άνοιξαν» για το κοινό (φωτό, βίντεο)

 

socialfeed-816-nuclear-military-plant-in-chongqing-photo-shows-the-view-of-aΠεριλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο τεχνητό σπήλαιο στον κόσμο, το οποίο είναι σχεδόν 80 μέτρα (262ft) ψηλό και 25 μέτρα φαρδύ.

Είχε κατασκευαστεί για να αποθηκευτούν πυρηνικά καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας πλουτωνίου Η Κίνα έδωσε στο κοινό τη δυνατότητα να μπει σε μια άκρως μυστική στρατιωτική εγκατάσταση θαμμένη βαθιά μέσα στα βουνά Chongqing στη περιοχή Fuling. Η «816 πυρηνική στρατιωτική αποθήκη», που άνοιξε για το κοινό τον Οκτώβριο, αποτελείται από ένα «λαβύρινθο» τεχνητών σπηλαίων, δρόμους και σήραγγες.

Περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο τεχνητό σπήλαιο στον κόσμο, το οποίο είναι σχεδόν 80 μέτρα (262ft) ψηλό και 25 μέτρα φαρδύ.

Είχε κατασκευαστεί για να αποθηκευτούν πυρηνικά καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας πλουτωνίου. Το καταφύγιο χτίστηκε το 1966, όταν η Κίνα καθώς αυξανόταν οι απαιτήσεις της εθνικής άμυνας, της υποδομής και των βιομηχανικών τεχνολογιών της. Είχε σχεδιαστεί για να αντέχει σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και από σεισμούς.

Περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, ενώ τουλάχιστον 100 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Επίσης εκεί δημιούργησαν πλουτώνιο-239.

Ευτυχώς, η αποθήκη δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για πυρηνική δοκιμή, ενώ εγκατέλειψε το σχέδιό της το 1984, έτσι ώστε τώρα να είναι απόλυτα ασφαλές να εξερευνήσετε το νέος τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s