5.500 ετών κυκλική πυραμίδα και τελετουργικό κέντρο ανακαλύφθηκαν στο Περού

mx3d2caΑρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν ένα αρχαίο τελετουργικό κέντρο και ένα κυκλικό σχήμα πυραμίδας στο Miravalles, στην περιοχή της Καγιαμάρκα στο βόρειο Περού.

Σύμφωνα με μια έκθεση στο περιοδικό The Epoch Times, η περιοχή χρονολογείται στα 5.500 χρόνια.

Μέχρι τώρα, υπήρχε η πεποίθηση ότι η Norte Chico του πολιτισμού της Supe στο Περού ήταν ο παλαιότερος πολιτισμός της Αμερικής. Η πρωτεύουσά τους ήταν η Ιερή Πόλη της Caral 5.000 ετών μητρόπολη, με πολύπλοκες γεωργικές υποδομές, πλούσιο πολιτισμό, και μνημειακή αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων έξι μεγάλες δομές πυραμιδοειδούς σχήματος, πέτρινα και πήλινα αναχώματα πλατφόρμα, ναούς, αμφιθέατρο, βυθισμένες κυκλικές πλατείες, και κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, η τελευταία ανακάλυψη δείχνει ότι ο πολιτισμός Norte Chico δεν είναι παλαιότερος μετά από της νέες ανακαλύψεις

Η αρχαία πόλη της Caral

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από την ομάδα που ερευνά την περιοχή με επικεφαλής τον Victor Colan σε μια συνέντευξη Τύπου στις 21 Οκτωβρίου. Ο Colan αποκάλυψε ότι η ερευνητική ομάδα βρήκε ένα τελετουργικό κέντρο και ένα κυκλικό βήμα-πυραμίδα (γνωστή στο Περού ως Huacas), με τρεις πλατφόρμες 30 μέτρα διάμετρο.

Η πυραμίδα μοιάζει με δύο άλλες κυκλικές Huacas που έχουν βρεθεί στη Χαέν, επίσης στην περιοχή Cajamarca. Η δομή έχει μεγάλα ημι-κυκλικά τείχη που χτίστηκαν με ένα μίγμα κονιάματος λάσπης και πέτρες μέχρι και 200 κιλά βάρος.

Θεμέλια ενός κυκλικού Huacas βρέθηκαν στη Χαέν

Ο αρχαιολογικός χώρος της Miravalles στην επαρχία του San Miguel στο Καγιαμάρκα με 5.500 χρόνια, είναι 500 χρόνια αρχαιότερος από την ιερή πόλη της Caral, «είπε ο Colan.» Δεν είναι μόνο η Caral το αρχικό κέντρο του πολιτισμού του Περού, είναι και Καγιαμάρκα , στο βόρειο Περού.

Ο ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το Περού είναι ο αρχαιότερος πολιτισμός στον κόσμο, μαζί με τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο», και ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των ανασκαφών

Επιμέλεια: Ηλίας Σιατούνης, Μystery planet

http://www.xorisorianews.g

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s