Ο Μέγας Θεοδόσιος Θέτει Εκτός Νόμου την Ελλάδα…

theodosios-minΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

-ΤΟ 379 ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΟΥΚΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΟ 346 ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ.

 -Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ 380 ΜΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΝΟΜΩΝ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.

-ΔΗΜΕΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ (ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΟΣ ΚΩΔΙΞ,XVI 10,10), ΕΝΩ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 391 ΚΑΙ 392 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ.

-ΤΟΤΕ «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΡΓΥΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ» (ΖΩΣΙΜΟΣ IV 37,ΘΕΟΔΩΡΗΤΗΤΟΣ V 23,ΕΥΝΑΠΙΟΣ XI 5).

-OI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΟΧΛΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΝΑΧΩΝ «ΧΩΡΟΥΣΙ ΤΟΙΝΥΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ ΩΣΠΕΡ ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ ΚΑΤΑΣΥΡΟΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ».

-ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΙΕΡΑ, ΒΩΜΟΥΣ Ή ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ «ΚΑΙ ΓΗΝ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ…ΙΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΓΟΝΤΕΣ», (ΛΙΒΑΝΙΟΥ,»ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ», 9 ΚΑΙ 11).

-ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΑΜΜΩΝΟΣ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΤΟΥ.

-ΤΟΤΕ ΕΠΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΤΑΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟ «ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ»(=ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ), Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΥ.

O ομαδικός τάφος των 17.000 δολοφονημένων Ελλήνων από τον Θεοδόσιο Α΄

Μέγας Κωνσταντίνος – Λεηλασίες κατά Ελλήνων

ekas-oi-veviloi-min-1-696x928ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ.

Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ, ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ «ΕΙΔΩΛΑΤΡΙΚΩΝ» ΝΑΩΝ.

ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ , ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΑ.
«ΤΑ ΤΕ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΥΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΝΕΓΕΙΡΩΝ ΟΙΚΗΜΑΤΑ» (ΕΥΝΑΠΙΟΣ, <ΒΙΟΣ ΑΙΔΕΣΙΟΥ>).

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, -ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ- ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΑΒΒΙΝΩΝ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, Ο Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΙ ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΛΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΗΛΕΩΣ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΡΗΞΕ ΔΙΩΓΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΕΚΔΟΔΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 353 ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣΑΝ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
«ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ» ΦΟΝΕΥΤΗΚΑΝ.
«ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ» (ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΚΥΡΟΥ,ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΙΙΙ 7).

Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΟΣ Ο Β΄ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ «ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΩΣ ΤΑ ΜΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ,ΤΟΥΣ ΔΕ ΚΑΤΕΣΚΑΨΕ,ΤΟΥΣ ΔΕ ΒΕΒΗΛΟΥΣ ΑΠΟΦΗΝΑΣ ΠΟΡΝΟΙΣ ΕΝΟΙΚΕΙΝ ΕΔΩΚΕΝ» (ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΧVII 7).

ΤΟ 375 ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΓΕΝΙΚΕΥΤΗΚΕ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΧΤΙΣΤΙΚΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ

Διωγμοί των Βυζαντινών κατά του Ελληνικού Πολιτισμού

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ Μ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΞΕΝΤΙΟΥ ΤΟ 312 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ <ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ> (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ) ΤΟ 330 ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ -ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (Κ.ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» 8ο ΒΙΒΛΙΟ, ΚΕΦ. Γ΄ «ΔΕΙΝΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΩΓΜΟΣ», ΕΚΔ. ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ 1969).

  ekas-oi-veviloi-min

«…ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΕΓΟΝΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΣ…» ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΛΑΣ ΣΤΗΝ «ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΟΥ (L.DINDORF,ΕΚΔ.BONN 1831,ΣΕΛ. 449) ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΘΕΤΡΟΥ,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,ΤΕΧΝΩΝ,ΚΛΠ).

ΤΟ 391 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ 7000,000 ΤΟΜΩΝ (ΣΩΖΟΜΕΝΟΥ, «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», VII 15, 11-12).

TO 394 O M.ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΤΟ 415 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΥΠΑΤΙΑ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,»ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» P.G.MIGNE,T.67).

TO 529 O AYTOKΡΑΤΟΡΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙ 916 ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΕΞΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΔΑΜΑΣΚΙΟ,ΣΙΜΠΛΙΚΙΟ,ΕΥΛΑΛΙΟ, ΠΡΙΣΚΙΑΝΟ, ΕΡΜΕΙΑ, ΔΙΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΙΔΩΡΟ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΔΡΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΙΕΡΩΝ,ΝΑΩΝ, ΘΕΑΤΡΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ,ΚΛΠ.

Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΩΣ «ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ» ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ «ΕΛΛΗΝΙΖΕ» (ΒΛ. Μ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, «ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΕΩΣ», Β.Ε.Π. Τ.30)

ΚΗΡΡΥΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.<<ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ ΕΙΔΩΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝΑ,ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΦΑΝΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΙΝΕΣ…ΠΑΡΑΚΑΘΕΖΟΝΤΑΙ…>>(Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, «ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΣΑΪΑΝ» 236).

ΤΑ ΑΓΡΙΕΜΕΝΑ ΚΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ ΠΛΗΘΗ ΕΞΩΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΡΟΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ(!) ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑ ΔΙΩΚΤΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ.
ΤΟ 401 ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΟ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ,»ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» P.G. MIGNE,T.83).

*ΟΛΗ Η ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ» ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ.

Ο Αλάριχος Καίει και Ισοπεδώνει την Ελλάδα

http://www.diadrastika.com/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s