Αρχαιολογικό Μυστήριο με Βυζαντινά ευρήματα στην Ιαπωνία

konstantinoupoli-vyzantio-minΝέο αρχαιολογικό μυστήριο εξιτάρει την παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Japan Times 4 χάλκινα νομίσματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του 3ου και 4ου αιώνα μ.Χ βρέθηκαν στα ερείπια του κάστρου Κατσουρέν στην Οκινάβα της Ιαπωνίας, το οποίο βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη μεταξύ του 12ου και 15ου αιώνα.

Την περίοδο εκείνη ανθούσε το εμπόριο μεταξύ της Δύσης και της Κίνας και της Κίνας με την Ιαπωνία. Τα νομίσματα έχουν διάμετρο μεταξύ 1,6 και 2 εκατοστών, και οι επιφάνειές τους έχουν φθαρεί. Ωστόσο, ανάλυση με ακτίνες Χ έδειξε πως φαίνονται να φέρουν την εικόνα του Μεγάλου Κωνσταντίνου (Κωνσταντίνου του Πρώτου), που θεωρείται ο πρώτος αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), και ενός στρατιώτη που φέρει δόρυ.

Ο Τοσίο Τσουκαμότο, ερευνητής του τμήματος πολιτιστικής κληρονομιάς του ναού Γκανγκότζι είναι ο άνθρωπος που τα πρόσεξε πρώτος, όταν ταξίδεψε στο κάστρο από τη Νάρα. «Έχω βρεθεί σε χώρους ανασκαφών στην Αίγυπτο και την Ιταλία και έχω δει πολλά ρωμαϊκά νομίσματα στο παρελθόν, οπότε τα αναγνώρισε αμέσως».

Η ιαπωνική επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει πως υπάρχει άμεση σύνδεση Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Ιαπωνίας, αλλά σίγουρα ενισχύει τις αποδείξεις εμπορίου Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας-Κίνας και Κίνας-Ιαπωνίας.

http://www.diadrastika.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s