Το Stonehenge Έκτισαν Έλληνες προς Τιμή του Απόλλωνα;

stonehengeΟ Διόδωρος Σικελιώτης στα ιστορικά του, γράφει ότι οι Υπερβόρειοι έλεγαν ότι στο νησί τους τη Βρετανία, υπήρχε ένας ναός του Απόλλωνα με το σχήμα του σημερινού Στόουνχετζ και ότι είχε χτιστεί από Έλληνες.((((Ποιό ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΕΙ το STONEHENGE του ΓΚΟΛΑΝ, με ΑΡΚΑΙΜ και ΛΥΚΟΣΟΥΡΑ)))

Εκτός του Διόδωρου Σικελιώτη το γράφει και ο Στράβων στον τρίτο τόμο στα γεωγραφικά.

Το Στοουνχετζ άρχισε να κτίζεται το 3000 π.χ και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1500 π.χ.

Εκτός τώρα από τους ιστορικούς που μπορούν μερικοί να πουν ότι ίσως κάνουν λάθος (αυτό ισχυρίζονται οι Άγγλοι) έχουμε και άλλα στοιχεία που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Στο Στοουνχετζ υπάρχουν χαραγμένα μυκηναϊκά ξίφη και διπλός πέλεκυς τα οποία δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Φώτο (1)

(τον διπλό πέλεκυ δεν βρήκα Φώτο). Επίσης κοντά στο μνημείο βρέθηκε τάφος ενός παιδιού 14 ή 15 ετών με ένα κολιέ από 90 κεχριμπαρένιες χάντρες. Η ανάλυση των οστών έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο σκελετός ανήκει σε άτομο από την Μεσόγειο. Κάτω βλέπουμε επίσης το δακτυλίδι του Μίνωα.

Το Στόουνχετζ Έκτισαν Έλληνες προς Τιμή του Απόλλωνα;

(Φώτο(2) ): Στην κορυφή του λόφου παρατηρείστε ένα κυκλοτερές κτίσμα που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ σύμφωνα με αυτά που γράψει και ο Διόδωρος Σικελιώτης.

Στην Φώτο (3) είναι ο υπολογιστής εκλείψεων που βρέθηκε στο Λασίθι και σύμφωνα με τον κ. Μήνα Τσικριτζη ο υπολογιστής αυτός (σχόλιο diadrastika: που βρέθηκε και στην Βρετανία)

ypologistis-minoa-britain-min

είναι μια μινιατουρα ακριβειας του Στόουνχεντζ.Χρονολογείται γύρω στα 2.400 π.Χ. και βρέθηκε σε ένα τύμβο στο Monkton Farleigh, στο Wiltshire, μόλις 20 μίλια από το Stonehenge. Είναι από τα πρώτα, ανάμεσα σε άλλα έξι, μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

Βρέθηκε το 1947 σε ανασκαφές από τον Guy Underwood, μαζί με ένα ποτήρι κεραμικής, αιχμές από βέλη πυριτόλιθου και θραύσματα ενός σκελετού ενήλικα άνδρα.

Νομίζω ότι πολλά δεν είναι μαζεμένα για να φαίνονται συμπτώσεις; Ύστερα εκείνη την εποχή ήταν δυνατόν οι άγγλοι να είχαν τόσο προηγουμένη τεχνολογία αφού κατοικούσαν σχεδόν σε σπηλιές και τρέφονταν και με αρουραίους; Αυτοί δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν τον κασσίτερο τους και έρχονταν οι Κρήτες και τον έβγαζαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο …

….http://www.diadrastika.com/….

Όταν «μιλάνε» οι νεκροί…

stonehenge2Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες.

Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..

Από την εξέταση των δοντιών τους με ισότοπα στροντίου και οξυγόνου , η κυρία Jane Evans τουεργαστηρίου NIGL μας βεβαιώνει πως η περιοχή της ταφής τους διαφέρει από την περιοχή όπου πέρασαν την παιδική τους ηλικία, η οποίατοποθετείται στη Μεσόγειο.
(ο ένας μάλιστα προκύπτει ότι ήταν 14χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας και αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη πως τέτοια μακρινά ταξίδια δεν περιορίζονταν σε ενήλικες και επαγγελματίες ταξιδευτές )Είναι βεβαίως γνωστό ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν πολλοί λαοί από την Μεσόγειο, με επαρκείς γνώσεις ναυσιπλοΐας ώστε να κάνουν μακρινά ταξίδια (οι Φοίνικες εμφανίζονται κυρίως μεταξύ 1200-800 π.Χ.) και βέβαια ούτε οι Έλληνες της εποχής εκείνης περιορίζονταν στα σημερινά στενά όρια του Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου.

Έτσι δίδεται απάντηση σε κάποιους οι οποίοι υπεστήριζαν πως τυχόν Μυκηναϊκά ίχνη στο Stonehedge μπορεί να μεταφέρθηκαν ή να χαράκτηκαν αργότερα εκεί και ότι δήθεν δεν αποτελούν απόδειξη για την κατασκευή του μνημείου από τους Έλληνες.

Οι χάνδρες από ήλεκτρον που βρέθηκαν στο σκελετό του 14χρονου, σε σχέση με τα ελλαδικά ευρήματα της Γερμανίας του 1300 π.Χ. από την ομάδα του Hans Peter Duerr, επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξάπλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη για μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο. Έλληνες Μυκηναίοι έκαναν αποικίες στην Γερμανία, στην κοιλάδα του ποταμού Amper κοντά στο Μόναχο, τουλάχιστον από το 1560 π.Χ. –σύμφωνα με το ινστιτούτο Doemer- όπου βρέθηκαν επίσης χάνδρες από ήλεκτρο με χαραγμένη μάλιστα τη γραμμική γραφή Β ! (ανασκαφή από τον Manfred Moosauer, ερασιτέχνη αρχαιολόγο)

Σύμφωνα και με τον Βρετανό αρχαιολόγο Stanley Casson, οι Έλληνες είχαν εξερευνήσει τις Βρετανικές Νήσουςαπό την 3η χιλιετηρίδα π.Χ, για την εξαγωγή κασσίτερου.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν από ευρήματα και επίσημες εκτιμήσεις ξένων μάλιστα επιστημόνων, ότι υπήρχαν Ελληνικές εμπορικές και πολιτισμικές δραστηριότητες σε χώρους πέραν του Αιγαίου, πολύ νωρίτερα από την εποχή που κάποιοι θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι οι Έλληνες ‘κατήλθαν΄από το Βορρά…

…..Κώστας Σκανδάλης….http://pyrron.blogspot.gr…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s