Περίεργες λάμψεις στο Όρος Αιγάλεω το βράδυ της Παρασκευής

perierges-lampseis-oros-aigaleoΓράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Χθες (9/9/2016) λίγο από την 22.08 ώρα μέχρι και την 22.57 ώρα στο όρος Αιγάλεω έλαβε χώρα ένα φαινόμενο, όντως αξιοπερίεργο.

Για το φαινόμενο ενημερώθηκα από φίλο αναγνώστη, ενώ βρισκόμουν στο Αλού Φαν Πάρκ και πρόλαβα να το απολαύσω μόνο προς το τέλος του. Τα όσα θα σας μεταφέρω αποτελούν συνδυασμό των όσων έζησα, όσον μου μεταφέρθηκαν καθώς και όσον αναζήτησα στο διαδίκτυο.

Καταρχήν το φαινόμενο ήταν ορατό από ολόκληρα την Ν/Δ πλευρά του λεκονοπεδίου (όλες τις περιοχές που βρίσκονται αριστερά της Ακρόπολης και κοιτούν προς το όρος Αιγάλεω.

Αν και είχε διάρκεια δεν κατάφερα να το αποτυπώσω με το κινητό (ίσως λόγω των 5mp του sony). Οι λάμψεις όταν τις είδα δεν είχαν περιοδικότητα και ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος.

Κατά την επιστροφή στο σπίτι μου (Λιόσια) επίτηδες χρησιμοποίησα τη διαδρομή Ιερά Οδός, Καβάλας, Εθνική, Περιφερειακή για να δω τι φαίνεται και από την πίσω πλευρά, διαπίστωσα όμως ότι ενώ μέχρι και το ύψος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού νοσοκομείου ήταν ορατά, μετά την κατηφόρα της μονής Δαφνίου προς τη λεκάνη του Θριασίου το φαινόμενο ΔΕΝ ήταν ορατό.

Δεύτερος αναγνώστης στον οποίο απευθύνθηκα ευθύς ως μου έγινε γνωστό το φαινόμενο, μου μετέφερε ότι από τα όρια Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας (κοντά στο 3ο νεκροταφείο) οι λάμψεις ήταν ορατές και φαίνεται να βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με το σπήλαιο του Πανός στο όρος Αιγάλεω. Λαμβανομένου υπόψη ότι δεν έχω επισκεφθεί το συγκεκριμένο σπήλαιο και δεν γνωρίζω την ακριβή γεωγραφική του θέση απλά θα συγκρατήσω την πληροφορία και όσοι έχουν διαπιστώσει κάτι ανάλογο μπορούν να το επιβεβαιώσουν στο πεδίο των σχολίων.

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα 3 Σπήλαια του Πανά (ή Πανός όπως είναι πιο γνωστά) στην Πάρνηθα, το Αιγάλεω και την Κερατέα. Γνωστοί συγγραφείς και ερευνητές έχουν καταγράψει και στα 3 σπήλαια μεγάλη παραφυσική δραστηριότητα.

σ.σ. Η φωτογραφία της κορυφής είναι αρχείου!

http://www.diadrastika.com…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s