Μυκηναϊκός Οικισμός Ανασκάπτεται στο Πακιστάν;

mikines-pakistanΓράφει ο Σπύρος Μακρής,

Η περιοχή Mehergarh ή Mehrgar, είναι μία Νεολιθική τοποθεσία που χρονολογείται περίπου ανάμεσα στο (7000 π.Χ. έως 2500 π.Χ.). Βρίσκεται κοντά πέρασμα Bolan  στην πεδιάδα Kacchi  τουBalochistan, στο Πακιστάν και ειδικότερα στα δυτικά της κοιλάδας του Ινδού ποταμού.

Ο παλαιότερος οικισμός στο Mehrgarh, στη βορειοανατολική γωνία του οικοπέδου 495 στρεμμάτων (περίπου δύο τετραγωνικών χλμ), ήταν ένα μικρό αγροτικό χωριό το οποίο κατοικούνταν ήδη περίπου από το 6500 π.Χ.

 Είναι μία από τις πρώτες περιοχές με ενδείξεις γεωργίας και κτηνοτροφίας στη Νότια Ασία κατά τον τρίτο π.Χ. αιώνα.

Η περιοχή ανακαλύφθηκε το 1974 από μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τους Γάλλους αρχαιολόγους Jean-François Jarrige και Catherine Jarrige και ανασκάφηκε συνεχώς μεταξύ των ετών 1974 – 1986, για να ξαναρχίσει πάλι το διάστημα 1997 – 2000.

Έχουν βρεθεί πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων σε έξι αναχώματα και περίπου 32.000 εκθέματα έχουν συγκεντρωθεί.

Η Mehrgarh θεωρείται πλέον ως ο πρόδρομος της κοιλάδας του Ινδικού Πολιτισμού, εμφανίζοντας μία ολόκληρη ακολουθία από τον πρώτο οικισμό και την έναρξη της γεωργίας, ως την ώριμη του Πολιτισμού Harappan.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως πολλά από τα ευρήματα έχουν μηκυναϊκά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούμε να συμπεράνουμε ή να υποθέσουμε πως ενδεχομένως πρόκειται για ένα μηκυναϊκό οικισμό…

Μυκηναϊκός Οικισμός Ανασκάπτεται στο Πακιστάν;

Μυκηναϊκός Οικισμός Ανασκάπτεται στο Πακιστάν;

Επιπλέον και προς μία γενικότερη εικόνα συμπληρώνουμε από την αναγνωστριά μας Βασιλική Ταγκαλάκη τα εξής:

Έχουν βρεθεί 20.000 χρυσά νομίσματα με τους βασιλείς των Σελευκιδων οι οποίοι για διακόσια ή τριακόσια χρόνια βασίλεψαν εκεί μετά τον θάνατό του Μ.Αλεξανδρου.Επισης υπάρχουν αγάλματα του Βούδα με την θέα Αθήνα και τον Ηρακλή με το ρόπαλο!!!Το ανέφερε ή κύρια Ποτιτσα Γρηγορακου αρχαιολόγος με Γάλλους συναδέλφους της που έκαναν ανασκαφές στη περιοχή του Αφγανιστάν και ο κύριος Βίκτωρ Σαριγιανιδης διευθυντής του μουσείου της Μόσχας που επί επτά έτη ενεσκαπτε τις περιοχές Πακιστάν και Αφγανιστάν και βρήκε Μυκηναϊκά τείχη και ευρήματα Ελληνικά από το 3.000 π.Χ.

diadrastika.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s