Το DNA «απάντησε»: Τα επιμήκη κρανία του Περού κατάγονται από… – Δεν θα το πιστεύετε!

Alien-Skull-630x400Νέες έρευνες

DNA στα περίεργα επιμήκη κρανία, ηλικίας 2.000 ετών, που βρέθηκαν στο Παράκας του Περού και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι εξωγήινων, προκάλεσαν περισσότερες απορίες για την προέλευσή τους.

Τα κρανία τάραξαν τα νερά το 2014 όταν ένας γενετιστής ανέλαβε να κάνει προκαταρκτική εξέταση DNA και ανακοίνωσε «άγνωστα» αποτελέσματα.

Βρήκε ότι είχαν μιτοχονδριακό DNA «με μεταλλάξεις άγνωστες σε οποιοδήποτε άνθρωπο, πρωτεύον θηλαστικό ή ζώο μέχρι στιγμής».

Ένας δεύτερος γύρος ερευνών DNA πραγματοποιείται τώρα, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα, οδηγώντας σε περαιτέρω υποθέσεις για την άγνωστη καταγωγή των ανθρώπων με αυτά τα κρανία.

ParacasSkullsIcaMuseum

Αυτό που λέει η επιστήμη είναι ότι τα κρανία είναι ανθρώπων ενός πολιτισμού που τα επιμήκυνε από νεαρή ηλικία.

Η επιμήκυνση γινόταν με το να δένουν το κεφάλι σφιχτά ανάμεσα σε δύο ξύλινες πλάκες ή με ύφασμα.

Ωστόσο, πάντα κινούσαν το ενδιαφέρον των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τους εξωγήινους, αφού τα κρανία έμοιαζαν με μυθολογικές αφηγήσεις για εξωγήινους ή ουράνιους επισκέπτες.

parakas

Οι νέες έρευνες στα κρανία, αν και δεν υποστηρίζουν την εξωγήινη θεωρία, έχουν προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς και από ποιους αποικίστηκε στην αρχαιότητα η Αμερική.

Τα δείγματα DNA πάρθηκαν από τρίχες και σκόνη των οστών.

Στάλθηκαν σε τρία διαφορετικά εργαστήρια στον Καναδά και σε δύο στις ΗΠΑ.

Στους γενετιστές ειπώθηκε ότι ήταν δείγματα από μια αρχαία μούμια, για να αποφευχθούν πιθανές προκαταλήψεις.

Και εδώ ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη.

Τα κρανία έχουν καταγωγή από…

Τα κρανία έχουν ευρωπαϊκή και μεσανατολική καταγωγή, προκαλώντας απορίες μεταξύ εκείνων που δεν διάβασαν ποτέ Πλάτωνα ή Πλούταρχο (στους οποίους περιγράφεται το ταξίδι στη μεγάλη ήπειρο πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες), σχετικά με το πώς άνθρωποι ταξίδεψαν από την Ευρασία στην Αμερική, αφού είναι 2.000 με 3.000 ετών.

Βεβαίως οι Έλληνες είχαν πλοία ικανά για τέτοια ταξίδια από τη μυκηναϊκή εποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καράβια με τα οποία έφτασε ο Κολόμβος στην Αμερική δεν ήταν μεγαλύτερα από καΐκια.

Αλλά βεβαίως όταν οι «ειδικοί» αγνοούν τα ελληνικά κείμενα, τις ελληνικές παραδόσεις και την ελληνική ναυσιπλοΐα της αρχαιότητας, εξαιτίας της άγνοιάς τους απορούν.

Ότι επίσης τα κρανία έχουν προέλευση από Μέση Ανατολή και Ευρώπη είναι σαν να φωτογραφίζεται συγκεκριμένη περιοχή στον χάρτη, δηλαδή η δική μας περιοχή, αφού είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ακουμπά στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, εδώ ξεκινά ακόμα ένα μεγαλύτερο μυστήριο. Ποιοι ήταν αυτοί οι κατά τα δείγματα DNA Ευρωπαίοι – Μεσανατολίτες άνθρωποι; Από ποιο αρχαίο έθνος ή φυλή κατάγονται; Γιατί είχαν το έθιμο της επιμήκυνσης των κρανίων τους; Γιατί μετανάστευσαν στη νότια Αμερική;

Τα κρανία βρέθηκαν στο Παράκας, στην επαρχία Πίσκο, στη νότια ακτή του Περού. Στον χάρτη της Google μπορείτε να δείτε ακριβώς που βρίσκεται το Παράκας:

XARTIS 1

Περίπου 300 από αυτά τα κρανία βρέθηκαν από τον Περουβιανό αρχαιολόγο Χούλιο Τέλο το 1928 σε ένα περίτεχνο νεκροταφείο.

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων παράξενων αναλογιών σε ανθρώπινα κρανία, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτισμικών πρακτικών παραμόρφωσης των κρανίων, που συνήθως λαβαίνει χώρα κατά την βρεφική ηλικία, όταν τα οστά του κρανίου είναι εύπλαστα.

Συνήθως η επιμήκυνση επιτυγχάνεται δένοντας το κρανία ανάμεσα σε δύο ξύλινες πλάκες. Η παραμόρφωση αυτή όμως δεν μεταβάλει τον όγκο του κρανίου, ή το βάρος του, αλλά μόνο το σχήμα.

TRIBUNE.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s