Η Εβραία Αρβελέρ: «Η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιος φταίει; Θα το πω, η εκκλησία» !και εγω θα το πω! οι Εβραίοι που κουβάλησαν την εκκλησιά!

arbeler-i-athina-den-einai-pia-stin-athina.w_hrΔιαβάζουμε στην εβραϊκή σελιδα huffingtonpost.gr(εχουν σε πολλές χώρες με το ίδιο όνομα) την προπαγάνδα μιας αριστερής! και οι ηλίθιοι κοινοποιούν τα εβραϊκά παραμυθία! .. Tι είχε πει κάποτε: εγώ δεν έγινα Αριστερή. Γεννήθηκα αριστερή…Δεν θα μπορούσα να ήμουν κάτι άλλο. Εγώ το ’53 όταν πέθανε ο Στάλιν, έκλαψα σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο». Τι συγκινητικό,η θαυμάστρια του Στάλιν μιλά για διαφωτισμό! ο Στάλιν που σκότωνε γνησιους Έλληνες κατά χιλιαδες!!! τι λες ρε εβραϊκό μίασμα???

ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ: Θα έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει ένας διχασμός στον ψυχισμό των Ελλήνων για το που ανήκουν. Αντί να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας φαίνεται ότι μας βαραίνει τόσο πολύ που προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτή αφήνοντας όμως αναπάντητο το ερώτημα για το που ανήκουμε στο χώρο και στον χρόνο.

Καλά αρχίζουμε, (γέλια) γιατί το ανήκειν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους Έλληνες και δεν το λέει κανένας τελικά. Ο Καραμανλής «ανήκομεν εις τη Δύσην», ο Ζουράρις τα ανατολικά του, οι Έλληνες στο μεταίχμιον, μετέωροι. Άρα λοιπόν το ανήκειν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά πριν από το ανήκειν υπάρχει το είναι και στο είναι δεν απαντάει πια κανείς. Γιατί δεν είσαι αυτό που είσαι, δεν είσαι αυτό που κάνεις, είσαι αυτό που έχεις . Απ’ αυτήν τη στιγμή, όταν είσαι αυτό που έχεις, δεν ξέρεις τι είσαι.

Ο Χάιντεγκερ λέει ότι ο Λόγος είναι η σκέπη του Είναι και εμείς αυτή τη στιγμή, νομίζω, ότι έχουμε αγλωσσία. Όχι, δεν είναι αγλωσσία, είναι πανγλωσσία. Ο καθένας λέει ότι να ΄ναι και είναι σύμφωνος με τον εαυτό του. Όλοι μιλάνε και κανείς δεν ακούει. Υπάρχει μια γενική κώφευσις, κουφαμάρα να το πούμε πολύ απλά, η οποία κάνει να είναι αυτός ο κόσμος σε μια αδράνεια νοητική.

byzantineΌμως και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, η διερεύνηση της ταυτότητας οδηγεί σε σύγκρουση ακόμη και με φίλους. Το Βυζάντιο δεν υπάρχει, εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την αρχαιότητα και στο ερώτημα τί είμαστε, ποιοι είμαστε, η απάντηση πλέον που κυριαρχεί είναι «είμαστε άνθρωποι».Ναι, διότι σε αυτή τη συζήτηση επιστρατεύεις το παρελθόν που διαλέγεις και τι διαλέγεις; Διαλέγεις αυτό που λέμε στα πολύ καλά ελληνικά self esteem history. Ποτέ την άλλη. Από τη στιγμή που επιλέγεις αυτό το παρελθόν σημαίνει ότι δεν είσαι βέβαιος για το μέλλον, γιατί αν ήσουν βέβαιος για το μέλλον δεν θα έχεις ανάγκη να λες ότι δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και να μην αναρωτιέσαι ποιος σου έδωσε τον ηλεκτρισμό.

Ναι και αρκετοί λένε ότι δώσαμε τα φώτα στον κόσμο και δεν καταφέραμε κάτι άλλο γιατί μέσα στην ιστορία χαθήκαμε, υπήρξε ένα Βυζάντιο και μια ορθοδοξία και ένας ανατολικός ασκητισμός που μας καθήλωσε την ώρα που υπήρχε ένας διαφωτισμός και εξέλιξη. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνώρισε Διαφωτισμό. Ποιος φταίει; Θα το πω, η εκκλησία. Αφόρισαν σχεδόν τον Βολταίρο και όλους αυτούς, ο μόνος διαφωτιστής στην Ελλάδα ήταν ο Ρήγας Φερραίος. Όταν τον σκότωσαν και αυτόν, ε… να μην τα λέω η εκκλησία δεν θρήνησε τον Ρήγα.

Εντάξει, αλλά υπάρχει και ένας αντίλογος για την εκκλησία. Για παράδειγμα, εάν διασώθηκαν γραπτά της ελληνικής γραμματείας και η γλώσσα ακόμη, διασώθηκαν μέσω της εκκλησίας.

Από ποια εκκλησία; Να τα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Δύο μεγάλα ψέματα διδάσκουμε, και εδώ και σε όλη τη Ευρώπη. Το πρώτο είναι ότι η αρχαία γραμματεία σώθηκε από τους Άραβες. Αν είναι αλήθεια αυτό. τότε θέτω την εξής ερώτηση. Πού είναι ο αραβικός Όμηρος; Πού είναι ο αραβικός Θουκυδίδης; Πού είναι ο αραβικός Σοφοκλής, ο Ευριπίδης κτλ; Άρα τι κάναν οι Άραβες; Αυτό που έκαναν οι Άραβες, οι χριστιανοί των αραβικών χωρών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, μετέφρασαν το Όργανο του Αριστοτέλη, τον Πτολεμαίο, τους γεωγράφους και λοιπά. Και αυτό για διοικητικούς λόγους. Όπως είχαν και αυτοί μία αχανή αυτοκρατορία, με το χαλιφάτο της Βαγδάτης κυρίως, αναγκάστηκαν να έχουν ένα εγχειρίδιο διοικητικό και το έκαναν.

image001(522)Αλλά και ο Αριστοτέλης ο αραβικός δεν είναι ο Αριστοτέλης ο τελειωτικός με τη μορφή που τον ξέρουμε σήμερα. Και όλα αυτά σωθήκανε μέσα από τα σκριπτόρια, δηλαδή τα αντιγραφικά εργαστήρια των μοναστηριών της Κωνσταντινούπολης. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι τα έσωσε η εκκλησία. Αυτή που τα έσωσε ήταν η Αυτοκρατορία και είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος στις αρχές του 10ου αιώνα μαζεύει όλα τα έγγραφα από τα ελληνικά κείμενα, από τα μοναστήρια και αλλού για να κάνει την πρώτη εγκυκλοπαίδεια. Και πράγματι καταφέρνει και κάνει την πρώτη εγκυκλοπαίδεια. Όλο το φοιτηταριό της εποχής κάνει τις πρώτες συνόψεις, τα συντάγματα κτλ. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα είχαμε τίποτα.

Άλλωστε, διατείνομαι ότι επειδή έχουμε τα fragmenta ιστορικών και άλλα, όταν τους μάζεψε ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος έκαναν μια εγκυκλοπαίδεια κατά θέματα, δηλαδή ήταν μια εγκυκλοπαίδεια με 55 θέματα πάνω κάτω περί κυνηγίου, περί ιατρικής και άλλων θεμάτων και αυτοί που την έφτιαχναν είχαν τα θέματα και επιλεκτικά ψαλίδιζαν. Αυτό διατείνομαι, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Όπως και να έχει, ακόμη και αυτά που λέμε αραβικά κείμενα είναι κατά κάποιο τρόπο βυζαντινής προέλευσης. Τελος πλυσης εγκεφάλου, προς όφελος τους! Απο τα ανούσια κατέβατα που γράφουν οι αριστεροί λες και γράφουν βιβλία, για να σου κανουν το μυαλό σαλάτα ώστε να περνάει η πλύση εγκεφάλου!

Πώς σχολιάζετε το επιχείρημα ότι το Βυζάντιο ήταν σκοταδισμός και ευθύνεται για το χαμό του ελληνικού πολιτισμού ή ότι ο Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές; μωρή μαλακό εβραϊκό μίασμα το ξέρω οτι όλοι οι μολυσμένοι γεννιούνται αριστεροί! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ!!! ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!!γιατι δεν λες οτι το Βυζάντιο το δημιούργησαν οι όμοιοι σας; αφου διαλύσαν την Ελληνορωμαϊκή Αυτοκρατορία ;βλέπε εδω πως αποκρύπτουν την αλήθεια: Παράνομη λήψη DNA από τον Γρ. Τσιρώνη(εβραϊκό κομμουνιστικο σίχαμα) καταγγέλλουν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ(τι δεν κατάλαβες?)! το εχω πει τόσες φόρες εδω! κομμουνιστές αριστεροί ειναι όλοι οι μολυσμένοι με εβραϊκό μίασμα στον εγκέφαλο!

Πρωτη εισβολή στην Ευρώπη μετα τις Θερμοπύλες , η Ινδοευρωπαϊκή φυλή= Έλληνες στην Ευρώπη αντέδρασε, ετσι γεννήθηκε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να γλυτώσει την Ευρώπη απο την εισβολή των βάρβαρων Περσών η Μογγολων σημιτική φυλή ίδια με τους Εβραίους,ελληνορωμαϊκή αυτοκρατορία που χαιρετούσαν με τον πελασγικό και δωρικό χαιρετισμό αλλιώς ναζιστικό! μέχρι που πήραν την εξουσία Εβραίοι! τότε άρχισε η σφαγή και εισβολή Μογγολων κατά χιλιαδες …(αφαίρεσα μερικές αλήθειες,γιατι είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα, που εχω ανακαλύψει την απατη τους,και παίρνουν άλλοι στοιχειά που δεν βρήκαν αυτοί τόσα χρονιά ως δικά τους ! ενοχλητικό αυτο! οι δηθεν «ερευνητές» που τυχαια ειναι αριστεροί οι πιο πολλοί!!), βλέπε εδω συστηματική εξόντωση των ελληνικών φύλων ,με στοιχειά και οχι εβραϊκά παραμυθία!

Τα χρόνια της χριστιανικής τζιχάντ made in sion… Για τριακόσια χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνταράσσεται από τον Ιερό Πόλεμο που άρχισε ουσιαστικά όταν ο Θεοδόσιος καθιέρωσε το «θρίαμβο της ορθοδοξίας» Εβραίος εξ Ισπανίας βλέπε χάρτη εισβολής! και επέβαλε ως επίσημη υποχρεωτική θρησκεία το χριστιανισμό με τη Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο.Οι ναοί γκρεμίστηκαν, οι «μάγοι», «μάντεις», ιερείς και «φιλόσοφοι» κάηκαν ζωντανοί μαζί με βιβλία τους. Οι παραβάτες τιμωρούνται με αποκεφαλισμό. Οσοι δεν δέχονται την υποχρεωτική χριστιανική θρησκεία εξορίζονται, στραγγαλίζονται ή καίγονται ζωντανοί.

ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ! ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ.. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΉΣΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΊΤΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ! ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΦΥΛΗ... ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s